Гърция няма да въвежда задължително тестване за ваксинирани за посещение

...
Гърция няма да въвежда задължително тестване за ваксинирани за посещение
Коментари Харесай

Гърция се отказа от тестовете за ваксинирани в заведенията по празниците

Гърция няма да вкарва наложително тестване за имунизирани за посещаване на заведения по празниците. Правителството обаче акцентира, че би трябвало да бъдат спазвани всички наложени ограничавания.

Без наложителен антигенен тест ще работят за клиенти със документ за имунизиране, разгласи министър председателят Мицотакис на днешното съвещание на Министерския съвет.

Поради риск от разпространяване на ковид при събиране на доста хора по празниците специалистите от Съвета за надзор на пандемията упорстваха за изключителни ограничения и за имунизираните локални поданици и туристи. Остава в действие обаче условието за негативен тест за влизане в страната.
свързани новини2589на 19.12.20213323на 05.12.2021
Неваксинтирани туристи, влезнали с негативен тест в страната, ще би трябвало да се тестват още веднъж след приключване на периода на документа, с цел да посетят заведения. Изисква се формален отрицателен резултат, публикуван от лаборатория или аптека. Цената е сред 8 и 10 евро.

Здравните управляващи в предлагат на всички да си създадат независимо тест преди и след посещаване на заведение по време на празниците.

За гръцките жители и непрекъснато пребиваващите чужденци два антигенни теста са безвъзмездни.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР