Гърция не е важна. Турция също. Хубаво е, че ги

...
Гърция не е важна. Турция също. Хубаво е, че ги
Коментари Харесай

Морето в чужбина не е протест. Алтернатива е.

Гърция не е значима. Турция също. Хубаво е, че ги има, тъй като в случай че ги нямаше щяхме да бъдем принудени да избираме – да вървим на Черноморието или да не вървим на море.

Гледам представителите на туристическия бизнес по тв приемника и се чудя тези господа какво, по дяволите, желаят от хората? От тези по-обикновените, дето не са ВИП. Не желаят да наемат свръхлукс стаи за по два бона на вечер? Що? Да не би суперлуксът да не им подхожда, ами се натискат в прахоляка на гръцките къмпинги?
От тв приемника ми приказват изсъхнало и шаблонно. Някак назубрено и неумело. Неубедително. Използват графични таблици за съпоставяне и доказване на техните тези - морето ни било идеално, чисто, това с кафявите петна към този момент било решено, услугите петзвездни, а камериерките... о-бу-че-ни!
Обаче екскурзиантът е говедо. Не ще да идва, тъй като има вяра на пропагандата, че моренцето ни е оакано. Вярва, че подпорните стени ще се трансфорах в хотели. Вярва, че дюните, които са разорани в действителност не са дюни, а наноси и спадат към друга категория неща. Вярват, че девствените местенца от дълго време са дефлорирани от мутри. Наивен и малоумен човек е този екскурзиант. Изпълнен с религия като набожен екстремист. И тъй като толкоз му е акълът. Този, елементарният, товари дамата децата и кучето на десетгодишния си автомобил и пердаши към Гърция. Готов е да стои по половин ден на границата, да хаби бензин, да си заплаща по-скъпо.
Защо?
Това представителите на туристическия отрасъл не го схващат. Защо по дяволите? Това говедо не схваща ли, че в Черноморието ни са налети вложения що се касае за два космодрума на луната, че и повече. Не е ли задоволително? Чудят се каква рекламна тактика да измислят – ария с млади девойки по мокри фланелки ли? Клипове с огньове и нестинарки ли?


Отговорът е елементарен. Този, елементарният, почиващият, идиота, в действителност не е глупак.
Той има вяра, че морето ни е презастроено, тъй като към този момент го е виждал с очите си. Знае, че чешмяната вода не става за пиянство тъй като е изкарал най-малко две, с извинения, дизентерии. Знае, че храната е неприятна (не на всички места, но около сухото гори и мокрото) тъй като я е повръщал. Знае, че морето е цялостно с лайна, тъй като ги е мирисал. Знае, че с него ще се отнасят като с отпадък, тъй като го е преживявал. Знае за всичко това, тъй като към този момент е сърбал черноморската попара. Лично той. Това не е резултат на подстрекателство, а на опит.
Този същият не се влачи в чужбина в символ на митинг. За него това е опция.
И за край един съвет от региона на маркетинга. Не се опитвайте да продавате неща, които никой не желае. Първо създайте търсене, предпочитание и нужда и чак тогава идва продажбата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР