Гърция не е само море!, в това е категорична Вера.Жената,

...
Гърция не е само море!, в това е категорична Вера.Жената,
Коментари Харесай

Българка: Гърция не е само море СНИМКИ

" Гърция не е единствено море! ", в това е безапелационна Вера.

Жената, която обича да посещава екзотични места, написа на стената си във Facebook, че за следващ път се убеждава в това, че Гърция не е единствено море откакто дръпнала завесата на хотелската стая. Заедно с утрото при нея нахлула планината, а хълмовете - те са високи, стръмни и потънали в зеленина.

Вера споделя, че от единия прозорец на хотелската стая вижда тях, а на другия като че ли някой е нарисувал позната картина. Къщи, които мощно наподобяват тези в Банско. Каменни покриви, които съвсем наподобяват на родните в Долен или Ковачевица. Обаче не, мястото не е в България, а в южната ни съседка Гърция.

Вера е била на отмора в Мецово -  град, който е ситуиран терасовидно по скатовете на планина Мицикели. Градчето е относително малко, с към 4 хиляди души население, само че е прелестно място за отмора или ски екскурзия.

Именно в Мецово няма и помен от море. Най-близкият плаж в Игуменица е на стотина километра с кола. " Плажът може да изчака. Защото тук, в района на Епир, мога да остана още дълго в обятията на планината ", написа Вера.



Гледката от централния площад в Мецово

" Слизам на закуска. Следвам мириса на кафе и домашно приготвени банички. Откривам ги във фоайето, дружно с десетки други сладки и солени изкушения. Сядам в двора на хотела, само че съвсем не помня да се храня. Виновна е гледката. И тишината. И чистият въздух, който чувствам тук, на повече от 1100 метра надморска височина ", споделя дамата.

" После потеглям на безцелна разходка из градчето. Нямам потребност от кола, тъй като Мецово е малко и елементарно се обхожда пешком. Минавам през църквата, която носи името на Света Параскева. Завивам край заведенията за хранене, които към този момент пекат шишовете с месо и по този начин наречените кокореци.

Накрая сядам на една от пейките на площада. Обикаляла съм Епир и знам какъв брой забавни места има в близост. Мога да отскоча до Метеора и още веднъж да видя манастирите. Да се разходя до езерото в Йоанина или до античните остатъци в Додони. Но както споделих, отговорна е гледката. Особено тази от площада в Мецово. Кара ме да не помни всичко останало и да й посветя времето си ", приключва обявата си Вера, която в това време споделя и извънредно красиви фотоси от екскурзията си, вижте ги тук:



Гледка от верандата на хотел в Мецово



До Мецово се стига за към шест часа с кола от София



Регионът на Епир предлага възхитителни планински гледки



В двора на църквата " Света Параскева "



Недалеч от Мецово има ски писти, по тази причина хотелите работят и през зимата

" Увлекателен роман, илюстриран с хубави фотоси! ", " Невероятна хубост! Прекрасни фотоси! Поздравления и благодарности! ", " Чудесно местенце и доста прелестен роман! ", гласят част от мненията под обявата в обществената мрежа Facebook.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР