Гърция иска да предостави кораби, за да помогне за износа

...
Гърция иска да предостави кораби, за да помогне за износа
Коментари Харесай

Гърция предлага да предостави кораби за износа на зърно от Украйна

Гърция желае да даде кораби, с цел да помогне за износа на зърно от украинските черноморски пристанища, заяви през днешния ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, представен от Ройтерс.

Гърция разгласи, че е подготвена да даде кораби, с които да се изнася зърно от Украйна, сподели той пред публицисти на срещата на върха на НАТО в Мадрид.

Украинските управляващи обявиха през днешния ден, че огромно количество зърно е било унищожено при съветска офанзива в Източна Украйна, съобщи ДПА. Пожар е избухнал в склад в град Зеленодолск, написа в " Телеграм " регионалният шеф на Днепропетровска област Валентин Резниченко. Той означи, че евентуално са били унищожени 40 тона зърно. Пожарът е бил породен от съветска офанзива, сподели Резниченко.

Неговите изказвания не може да бъдат доказани по самостоятелен път. Русия и Украйна са значими снабдители на зърно и торове за доста от по-бедните страни в света, изключително в Африка, само че от началото на войната украинските пристанища, през които се изнася зърното, остават блокирани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР