Гърция има възможност да се превърне във входна врата за

...
Гърция има възможност да се превърне във входна врата за
Коментари Харесай

Гърция очаква да стане врата за природния газ от Близкия Изток към Европа

Гърция има опция да се трансформира във входна врата за природния газ от Близкия Изток и от Източното Средиземноморие към Европа с помощта на географското си състояние. Това съобщи гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис на среща с престолонаследника на Абу Даби Мохамед бин Зайед Ал Нахаян, оповестява АНА-МПА.

Днес гръцкият министър-председатал е на посещаване в ОАЕ отпред на огромна държавна делегация.

На срещата той уточни, че сега се вършат огромни вложения в региона на преноса на естествен га, като Атина би желала да разшири още повече стратегическото съдействие и присъединяване на капитали от ОАЕ.
 Гръцкият министър председател: Страната би трябвало да се готви за цялостно прекъсване на съветския газ
Гръцкият министър председател: Страната би трябвало да се готви за цялостно прекъсване на съветския газ

Мислело се и отбраната на потребителите

По думи на Мицотакис Гърция още веднъж задейства личната си стратегия за рандеман на природен газ и това също основава предпоставки за съдействие с ОАЕ наред с области като възобновимите енергийни източници, офшорните вятърни паркове и други.

Той съобщи, че Ал Нахаян е постоянен и правилен другар на страната му и го увери, че Гърция ще поддържа ОАЕ, " когато те усещат, че са застрашени техните стратегически ползи ".

От своя страна престолонаследникът на Абу Даби означи, че съглашението за стратегическо съдействие, подписано сред двете страни през 2020 година, дава резултати и стокообменът е повишен със 76%.

Той уточни, че ОАЕ наблюдават с огромно безпокойствие събитията в Украйна и са подготвени да посредничат и да окажат помощ в филантропично отношение.

Мохамед бин Зайед Ал Нахаян акцентира, че ОАЕ са заинтригувани от стабилността на енергийния пазар и че макар рецесиите Близкият Изток и Средиземноморието имат огромни вероятности за развиване на енергийното съдействие . По негови думи страната му има предпочитание да развива съдействието с всички без изключения.
 В Гърция заговорили за енергийна война
В Гърция заговорили за енергийна война

Гърция има други възможности, само че не може да се лиши напълно от съветски газ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР