Гърция и Русия подписаха споразумение за удължаване на експлоатационния срок

...
Гърция и Русия подписаха споразумение за удължаване на експлоатационния срок
Коментари Харесай

Гърция и Русия подписаха споразумение за военна техника

Гърция и Русия подписаха съглашение за удължение на експлоатационния период на гръцки оръжейни системи.

Споразумението е подписано от представители на Главната дирекция за въоръжения и вложения на Гърция и съветската държавна компания "Рособоронекспорт ".

Конфликт: гръцката авиация прехвана турски изтребители

Гръцки политик: Добрият турчин е мъртвият турчин

Ердоган заприказва за Трета международна война

Гърция разполага с съветски ракетни комплекси С-300, "Фаворит ", "Оса-АКМ " и Тор-М1 ".

Междувременно Съединени американски щати наподобява понижават военното си наличие в прилежаща Турция.

Тези дни следващият американски транспортен аероплан С-5М Super Galaxy кацна в базата "Инджирлик " в Турция. До машината се приближиха тежки камиони на американската войска, които пренасяха контейнери с оръжейни системи с общо тегло 40 тона. Те бяха натоварени на транспортния аероплан.

Информацията, съпроводена с видеоматериал, неотложно обиколи Турция и бе отразена на челно място от вестниците и телевизионните канали. Това бе третият товар с тежко въоръжение, пренесен за няколко дни от американската база в Турция.

Вчера опозиционни турски електронни издания написаха, че е почнало понижаване на американското военно наличие във военновъздушната база "Инджирлик ".

Никой обаче не знае дали американците са решили да пренесат и нуклеарните бойни глави, които от години са складирани там, в началото като опасност против Съюз на съветските социалистически републики.

Влошаването на американско-турските връзки през последните месеци докара до последователно евакуиране на американската авиация от турската база. Американски самолети А-10, които бяха основани там и участваха в задачи, през януари бяха преместени във Афганистан. В Инджирлик са останали единствено летящи цистерни КС-135. Освен самолети, от базата бе изтеглен и огромно количество личен състав, включително и фамилиите на военнослужещите.

Според гръцки медии американските елементи евентуално ще се пренесат в база в Гърция. Германия към този момент реалокира бойните си самолети "Юрофайтърс " от "Инджирлик " във военновъздушна база в Йордания.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram .
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР