Гърция и Германия ще продават газ на България и Полша,

...
Гърция и Германия ще продават газ на България и Полша,
Коментари Харесай

Financial Times: Гърция ще изнася газ за България, след като се отказахме от Газпром

Гърция и Германия ще продават газ на България и Полша, след отхвърли ни да плащаме за съветското „ синьо гориво “ в рубли, написа авторитетното английско издание Financial Times , като се базира на данни от пазарите и пристанищата.

Поръчките за прекосяване на газ през тръбопровода при Сидирокастро, граничен пункт сред Гърция и България, се усилиха внезапно в четвъртък, като размерите за излаз към България са по-големи, в сравнение с за тези, които се насочват на юг към Гърция, съгласно данни, оповестени от оператора на гръцката газопреносна мрежа.

Понастоящем газ не тече в двете направления сред двете страни, демонстрират данните, само че сходна активност – известна като номинации – демонстрира, че гръцката газова компания DEPA се занимава със размени, с цел да продава газа си на България, съгласно Том Марзек-Мансър, началник на газови разбори в ICIS, група за разбор на артикули.

По същия метод потоците на газ в Малнов, основният граничен пункт сред Германия и Полша за газопровода Ямал-Европа, се усилиха до 12,7 милиона киловатчаса в час в четвъртък, съгласно данни на Gascade, немския газопреносен оператор.

Преди сряда най-високото равнище този месец беше малко под 9 милиона kWh/h.

В сряда съветският държавен енергиен тръст „ Газпром ” прекъсна доставките на газ за Полша и България, откакто двете страни от Европейски Съюз отхвърлиха настояването на Москва за потребление на нов механизъм за заплащане.

Газпром предизвести, че в случай че някоя от страните отклони доставките, които минават директно към други европейски страни, той ще понижи съразмерно размерите.

София работи за ускорение на завършването на обособен сериозен трансграничен интерконектор с Гърция, който би разрешил на страната да доставя азербайджански газ.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР