Гърция и Египет, които разгневиха Турция, като постигнаха споразумение за

...
Гърция и Египет, които разгневиха Турция, като постигнаха споразумение за
Коментари Харесай

Гърция и Египет приветстват по-решителното участие на САЩ при Байдън

Гърция и Египет, които разгневиха Турция, като реализираха съглашение за естествените запаси в Източното Средиземноморие, ще приветстват по-решителното присъединяване на Съединени американски щати в района при определения президент Джо Байдън . Това съобщи гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис, представен от " Ройтерс ".

" И Гърция, и Египет ще одобряват позитивно по-решителна роля на Съединени американски щати в Близкия изток и Източното Средиземноморие ", разяснява Мицотакис по време на взаимна конференция с гостуващия в Гърция египетски президент Абдел Фатах ал Сиси.

Кайро и Атина подписаха съглашение за отчасти разграничение на морските граници през август, давайки им права върху естествените запаси в Средиземно море.

Мицотакис сподели, че съглашението демонстрира, че страните, които зачитат интернационалното право и добросъседските връзки, могат да реализират резултати в интерес на своя народ. Той сподели, че и Гърция, и Египет са подготвени да разширят съглашението.

Турция, която е в спор с Гърция поради припокриващи се искания за енергийни запаси в Средиземно море, споделя, че договорът нарушава личния ѝ континентален шелф.

Споразумението се припокрива и с морските зони, които Турция контракти с Либия предходната година, жигосано за нелегално от Гърция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР