Гърция и България са доказателство, че в нашия регион, наситен

...
Гърция и България са доказателство, че в нашия регион, наситен
Коментари Харесай

Радев: Гърция и България споделят важна отговорност за стабилността и сигурността в региона

" Гърция и България са доказателство, че в нашия район, кондензиран с история и провокации, може да има връзки на стратегическо партньорство, на открит разговор и европейско съдействие ". Това сподели президентът Румен Радев на срещата на " Дондуков " 2 с премиера на Гърция Кириакос Мицотакис , който е на посещаване у нас.

Президентът посочи, че двете страни споделят значима отговорност за стабилността и сигурността в района и за европейската вероятност на нашите съседи.

Румен Радев уточни още, че визитата на премиера на Гърция толкоз скоро след образуването на постоянно държавно управление в България е явен знак за другарските и открити връзки сред двете страни . Той изрази убеденост, че диалозите през днешния ден на гръцката делегация с новото българско държавно управление ще дадат мощен подтик за развиването на връзките сред двете страни и за реализацията на значими двустранни планове, които са от голяма важност за целия район.



" Радвам се, че съм първият европейски държавен или държавен началник, който посещава България след изборите. За нас политическата непоклатимост в другарската и прилежаща страна има доста огромно значение ", сподели министър председателят на Гърция Кириакос Мицотакис. Той уточни, че в диалозите с премиера Кирил Петков го е уверил, че Гърция е отсреща за още по-голямо задълбочаване на двустранното съдействие.

Двамата са разискали тематики от съвместен интерес като енергетиката, превоза, защитата на границите, интернационалната търговия, уточни Мицотакис, който счита, че вероятностите пред задълбочаването на двустранното съдействие са отлични. Премиерът на Гърция посочи също значимостта на контактите сред двата народа и уточни, че всичко, което улеснява тази връзка е в интерес на двете страни и на целия район, тъй като връзките сред България и Гърция са стратегически, от голяма важност за сигурността на целия район на Балканите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР