Гърция е страна, изпълнена с чудеса, исторически забележителности и вкусна

...
Гърция е страна, изпълнена с чудеса, исторически забележителности и вкусна
Коментари Харесай

20 най-добри плажа в Гърция с най-синята вода, която някога сте виждали

Гърция е страна, изпълнена с чудеса, исторически забележителности и вкусна храна, която ще ви накара да поискате още една хапка. Но най-хубавото в страната - най-малко що се отнася до природата - сигурно са нейните плажове.

Средиземноморската дестинация разполага със стотици плажове, които можете да разгледате - от слънчеви места на континенталната част на Атинската ривиера до скрити места за бягство, пръснати по многочислените острови. Няма да сбъркате, в случай че стъпите на някоя брегова линия тук, само че има няколко, които блестят малко по-ярко от останалите. Ето 20 от най-хубавите плажове в Гърция, които си заслужава да разгледате по-нататък.

Плаж Навагио, Закинтос
 width=
Известният плаж Навагио, остров Закинтос, Гърция

Гръцкият остров Закинтос е прочут с по-спокойната си атмосфера и това е идеално за оценяване на зашеметяващи места като плажа Навагио. Плажът Навагио (известен още като плаж на корабокрушенците) е спиращо дъха малко заливче, изпълнено с бял пясък и заобиколено от варовикови скали. И както подсказва прозвището му, на брега към момента се намират останките на остарял потопен транспортен съд.

Плаж Саракинико, Милос

 width=

Известният плаж Саракинико на остров Милос, Гърция

Милос е още един гръцки остров, който е надалеч от празненство атмосферата на други известни дестинации наоколо, което го прави идеалното място да се излегнете на хубав плаж за блажена сънливост. Плажът Саракинико е съвършен за това - въпреки че " плаж " може да е неправилно наименование, защото тук няма да намерите мек пясък. Вместо това ще видите сходен на марсиански пейзаж, построен от бели вулканични скали, които падат в лазурното море.
 
Плаж Елафониси, Крит

 width=

Гледка към Либийско море от плаж с розов пясък, Елафониси, Крит, Гърция

Търсите цветна панорама? Отидете на плажа Елафониси на остров Крит. Тук мекият пастелно-розов пясък се плиска в транспарантните води и основава идеална картина. Районът е част от предпазен естествен резерват, което значи, че има доста малко улеснения, само че вие в действителност сте тук поради зашеметяващия пейзаж. Само се уверете, че ще я оставите толкоз красива, колкото сте я намерили.

 

Плаж Voidokilia, Месиния
 width=
Въздушна фотография на плажа Войдокилия в Пелопонес, Месиния, Гърция

Тези, които са отседнали на континента, също имат доста благоприятни условия за плажове, само че никой от тях не е толкоз специфичен, колкото Войдокилия. Разположен на към 2,5 часа отвън Атина, този плаж е прочут с формата си, която прилича голям гръцки знак омега. Посетителите се предизвикват да се насладят на къпането и да създадат разходка из околния пейзаж, с цел да видят отвисоко красивия район.

Златен плаж, Парос

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР