Гърция е силна държава с дълга история, която не бива

...
Гърция е силна държава с дълга история, която не бива
Коментари Харесай

Никос Кодзиас:Гърция е силна държава с дълга история, която не бива да се плаши да направи компромис с една малка страна, която още не е открила идентичността си

" Гърция е мощна страна с дълга история, която не трябва да се плаши да направи компромис с една дребна страна, която още не е разкрила идентичността си. "

Това е декларирал гръцкият външен министър Никос Кодзиас при представянето на книга, озаглавена " Македонският въпрос ", заяви РТС, като се базира на организация МИА. Първият посланик на Гърция споделил още, че патриотизмът не значи занемаряване на правото на прилежащата страна да бъде стопанин на историята си, стига тя да е същинската, а не фалшифицирана история.

Позицията на Атина преди следващата среща в петък на Кодзиас с македонския му сътрудник Никола Димитров с посредничеството на Матю Нимиц остава непроменена. А точно - македонската конституция би трябвало да бъде изменена, а новото име на Македония да има географско определение и да е и за вътрешна, и за външна приложимост.

" Топката в този момент е в полето на Скопие ", съобщи представителят на гръцкото държавно управление Димитрис Цанакопулос.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР