Гърция е предложила да обучи украински пилоти да летят на

...
Гърция е предложила да обучи украински пилоти да летят на
Коментари Харесай

И Гърция ще обучава украински пилоти за Ф-16

Гърция е предложила да образова украински водачи да летят на американските изтребители F-16, които Дания и Нидерландия взеха решение да дават предишния уикенд.

Това съобщи пред гръцки медии украинският президент Володимир Зеленски по време на посещаване в Гърция.

" Днес имаме значим резултат за въздушната коалиция : Гърция ще взе участие в образованието на нашите водачи на самолети F-16. Благодаря ви за това предложение ", съобщи Зеленски по време на взаимен брифинг с гръцкия министър-председател Кириакос Мицотакис в Атина.

По-рано представители на обединението за доставка на изтребители за Украйна обявиха, че образованието на F-16 ще се прави в Дания и Румъния .

" Дневният ред включва всички неща, които можем да създадем дружно, с цел да защитим живота и свободата на хората в нашия общ европейски дом. Среща на върха Украйна-Балкани: взаимна среща с балканските водачи, съгласуваност на европейската и евроатлантическата интеграция, съдействие в региона на защитата, сигурност ", написа Зеленски в депеша след кацането си в Атина.

Гърция интензивно поддържа Украйна, като дава филантропична помощ и оръжия, в това число бойни машини на пехотата, автомати " Калашников " и муниции , напомня Агенция Франс Прес.

Според организацията гръцкият министър председател ще се срещне с балканските водачи до вторник и ще организира неофициална вечеря в понеделник вечерта, на която ще участват и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел.
 Обещаните F-16 дават убеденост на Зеленски, че Русия ще загуби войната
Обещаните F-16 дават убеденост на Зеленски, че Русия ще загуби войната

Русия предизвести по-рано, че доставката на самолетите единствено ще ескалира войната

Сред другите участници в срещата са президентите на Сърбия, Молдова, Черна гора и Румъния, министър-председателите на Косово, Северна Македония, България и Хърватия , както и ръководителят на Съвета на министрите на Босна и Херцеговина, се споделя в изказване на кабинета на Мицотакис.

С визитата си в Гърция Владимир Зеленски ще приключи европейската си обиколка , по време на която към този момент посети Швеция, Нидерландия и Дания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР