Гърция е попречила на около 260 000 мигранти да влязат

...
Гърция е попречила на около 260 000 мигранти да влязат
Коментари Харесай

Гърция спряла 260 000 нелегални мигранти, арестувала 1500 трафиканти за 2022 г.

Гърция е попречила на към 260 000 мигранти да влязат нелегално през 2022 година и е арестувала 1500 трафиканти. Това заяви в събота АП.

Министърът за отбрана на гражданите Такис Теодорикакос беседва на тази тематика с посланици от други страни от Европейския съюз (ЕС) плюс Швейцария и Обединеното кралство, до момента в който ги насочваше към към момента разширяваща се гранична стена в североизточната част на страната.

Теодорикакос подчерта пред 28-те пратеници, че границата на Гърция е и външна граница на Европейски Съюз.

" Задачата за отбрана на границата се нуждае от поддръжката на европейското публично мнение, самия Европейски Съюз и неговите съставни членове поотделно, сподели Теодорикакос. Нашата твърда позиция е, че държавите-членки на първо приемане на мигрантите не могат да бъдат единствено европейски дестинации. Трябва да има взаимност сред държавите-членки и заслужено шерване на отговорностите, тясната съгласуваност е наложителна ", сподели той.

Това удостовери и кипърският дипломат Кириакос Кеневезос, който приказва за нуждата от схващане от страни, които нямат външни граници на Европейски Съюз.

Посланикът на Обединеното кралство Матю Лодж сподели, че " нашият приоритет е да защитим човешкия живот и достолепие, застрашени от незаконните мрежи за трафик. Въпреки че към този момент не сме член на Европейски Съюз, ние си сътрудничим тясно. "

Петметровата стоманена стена на Гърция, обърната към прилежаща Турция на изток през река Еврос — наречена Мерик в Турция — в момента се простира на повече от 27 километра и съгласно гръцките управляващи оказва помощ за покриването на още 10 километра. Гърция сега уголемява стената, добавяйки 35-километров сектор с крайната цел да я разшири, с цел да покрие по-голямата част от 192-километровата граница.

Гърция неведнъж е упреквала Турция, че трансформира в оръжие тежкото състояние на мигрантите, като ги предизвиква да пресичат границата, с цел да обезпокои Гърция и останалата част от Европейски Съюз - като дейно сътрудничи на трафикантите. Турция упреква Гърция в грубо отношение, което заплашва живота на мигрантите.

Турция, която кипърският дипломат назова слона в стаята на срещата в събота, също има собствен проблем с мигрантите - приемайки към 5 милиона от тях. Лидерите на Европейски Съюз се тормозят, че турският президент Реджеп Тайип Ердоган може да насърчи всеобщо изселване към Европейски Съюз, където множеството от мигрантите и бежанците желаят да попаднат, за предпочитане в някоя от по-проспериращите страни-членки на блока.

Агенцията за отбрана на границите на Европейски Съюз, Frontex, ще добави още 400 гранични чиновници в Гърция - 250 от тях през февруари - към настоящите сили от 1800 членове, сподели Теодорикакос.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР