Гърция е отчела първичен излишък от 3,544 млрд. евро за

...
Гърция е отчела първичен излишък от 3,544 млрд. евро за
Коментари Харесай

Гърция с първичен бюджетен излишък от 3,5 млрд. евро

Гърция е отчела примитивен остатък от 3,544 милиарда евро за първите осем месеца на годината, само че държавното управление счита, че все пак към момента стои " дупката " в приходната част на бюджета, оповестява изданието " Контранюз ", представено от Българска телеграфна агенция.

Според гръцкото финансово министерство записаният примитивен остатък за осемте месеца е с 1,4 милиарда евро по-голям в съпоставяне със същия интервал на предходната година, когато е бил 2,1 милиарда евро, и е покрай постигането на заложената от държавното управление цел за остатък от 3,573 милиарда евро.

Преценява се, че частичното осъществяване на бюджета се дължи на постъпленията от почналото при започване на месеца заплащане на първата вноска от новия обединен заможен налог ЕНФИА за тази година.

Този данък заменя предходните два налога - обичайния и прелюдия през 2011 година ексклузивен налог върху недвижимостите, който се събираше посредством сметките за електрическа енергия.

Освен това той включва и за първи път въведеното в допълнение облагане с прогресивна ставка на търговски пространства и жилища, чиято стойност надвишава 300 хиляди евро.

За осемте месеца на годината бюджетните разноски пък са възлезли на 32,7 милиарда евро и са били по-малки с 1,7 милиарда евро по отношение на заложена цел от 34,4 милиарда евро.

Вчера ЕС разгласи, че закрива процедурата, която стартира през 2009 година против Гърция поради несъразмерния й бюджетен недостиг, възнаграждавайки по този метод напъните Атина да реформира стопанската система си. След години на съществени компликации финансите на Гърция към този момент са в много по-добра форма, сочеше комюникето, публикувано от Брюксел.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР