Гърция е обхваната от гореща вълна и високи температури. Днес

...
Гърция е обхваната от гореща вълна и високи температури. Днес
Коментари Харесай

В Гърция става Опасно горещо, термометрите удрят 44 градуса

Гърция е обхваната от гореща вълна и високи температури. Днес ще бъде най-горещият ден. Поради високите температури след среща на Генералния секретариат на гражданската отбрана на Министерството на климатичните рецесии, Министерството на вътрешните работи на Гърция издаде ексклузивен бюлетин, в който разказва ограниченията за отбрана на здравето на страните чиновници, както и метода, по който ще работят през горещите дни - от вторник до четвъртък, съобщи Bulgaria ON AIR.

 

Препоръчва се отдалечена работа, специфичен отпуск или гъвкави часове на работа. В случаите, когато естеството на отговорности не разрешава това и се постанова работа навън, е наложително да се употребяват защитни средства и да се осигурят помещения с климатик и вода.

Препоръчва се в пиковите часове на жега от 12:00 до 17:00 часа да се заобикаля стоенето на открито. Най- уязвимите са възрастните хора и децата. Много от общините в гръцката столица са обезпечили пространства с климатик за хората, а някой от учебните заведения в област Атика и страната ще бъдат затворени.

 

Горещата вълна ще продължи три дни и по тази причина здравните управляващи предизвестяват хората да бъдат изключително деликатни и да съблюдават ограниченията.

 

Вижте повече в репортажа на Силвия Станчева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР