Гърция е на първо място в Европейския съюз по затлъстяване

...
Гърция е на първо място в Европейския съюз по затлъстяване
Коментари Харесай

СЗО: Над половината гърци са с наднормено тегло

Гърция е преди всичко в Европейския съюз по затлъстяване измежду децата, демонстрират данни на Световната здравна организация (СЗО), оповестява електронното издание на гръцкия в. " Етнос ".

Според данните повече от половината възрастни жители на Гърция са с наднормено тегло или са затлъстели. Проблеми с килограмите имат идентичен % мъже и дами.

Според университетско проучване в една трета от гръцките фамилии най-малко един от двамата родители има наднормено тегло. При едно от четири фамилии проблем с килограмите имат и двамата родители.

При децата обстановката е сходна като във възрастовата група сред 4 и 6 години процентът на затлъстелите деца доближава 20 на 100. При децата сред 6 и 10 години процентът е 38,5 на 100, а във възрастовата група 10-12 години затлъстели са над 40 на 100.

Проблемът със затлъстяването се въздейства от географски и обществено-икономически фактори. Данните демонстрират, че процентът на децата с наднормено тегло е по-висок в земеделските и провинциални региони, в сравнение с в градовете.

На по-малка възраст при девойките се срещат по-често признаци на затлъстяване, само че по-късно явлението визира както девойките, по този начин и при момчетата.

По отношение на половете мъжете са тези, които имат по-малко точна преценка за телесното си тегло и поставят по-малко опити да отслабнат.

Наднорменото тегло води до редица здравословни проблеми - и физически, и душевен. Големият % на хора с проблематично тегло има и своята икономическа цена за системата на опазване на здравето.

Данни на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) през 2019 година демонстрират, че 9 на 100 от годишните разноски за здраве в Гърция са били ориентирани за лечение на последици от затлъстяване, отбелязва " Етнос ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР