Гърция е изправена пред "пандемия на неваксинираните", заяви държавният министър

...
Гърция е изправена пред "пандемия на неваксинираните", заяви държавният министър
Коментари Харесай

Гръцки министър: Изправени сме пред пандемия на неваксинираните

Гърция е изправена пред "пандемия на неимунизираните ", съобщи държавният министър Акис Скерцос, отбелязвайки че девет от 10 интубирани пациенти в страната са неимунизирани, оповестява електронното издание на гръцкия вестник "Катимерини ".

В рамките на здравна конференция, проведена от изданието, министърът е показал, че страната заема 16-то място в Европейски Съюз по брой смъртни случаи на милион поданици, в резултат на Коронавирус зараза.
По думите на Скрецос умората от пандемията и неналичието на публично доверие в институциите подкопават напъните на държавното управление за преодоляване на разпространяването на вируса. Според формалните данни Гърция се оправя много по-добре от междинното за Европа, което "само по себе си е доста достижение ", е декларирал още минисртърът.

По думите му доста смъртни случаи, свързвани с COVID-19, е можело да бъдат избегнати. Министърът е припомнил също, че Гърция е на второ място по най-възрастно население в Европейски Съюз.

По отношение на болничната грижа той е декларирал, че държавното управление е нараснало интензивните кревати от 557 на съвсем 1300 и е наело 12 хиляди здравни служащи на непрекъснати или краткотрайни трудови контракти.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР