Гърция е единственото забележимо - и може би изненадващо -

...
Гърция е единственото забележимо - и може би изненадващо -
Коментари Харесай

Похвала за Гърция - реагира най-добре на коронавируса в еврозоната

Гърция е " единственото видимо - и може би изненадващо - изключение " от наклонността за неприятно политическо управление що се отнася до ковид, съгласно американската осведомителна организация Bloomberg.
" Правителството наложи строги ограничения за обществено разграничаване на доста по-ранен стадий от епидемията спрямо останалите страни от Южна Европа. Засега тази бърза реакция оказва помощ на Гърция да избегне трагичната рецесия в опазването на здравето, пред която са изправени по-богатите страни ", написа създателят на обявата Фердинандо Джулиано, съобщи БГНЕС.
Според него решението за възбраната за несъществена икономическа активност и публичното придвижване преди други страни " е понижило натиска върху несигурната здравна система в страната ", която има една от най-малките бази за кревати за интензивно лекуване в Европа след намаляването им заради 10-годишната икономическа рецесия.
" Премиерът Кириакос Мицотакис се изяви като глас на разсъдъка на интернационалната сцена... Политическата система на Гърция като цяло, в това число главната опозиционна партия СИРИЗА, реагира със самообладание… И наподобява, че гръцкото население доста деликатно съблюдава на разпоредбите за блокиране, частично в следствие от строгите санкции на държавното управление за неспазването им ", прибавя Джулиано.
Коментирайки икономическото влияние от строгите ограничения за блокиране, по-специално върху туризма, създателят демонстрира оптимизъм, казвайки, че " имайки поради какъв брой бързо Гърция реагира на епидемията, страната може да успее да се изправи на крайници по-рано от други ".
Припомняме, че в началото Гърция беше страната на Балканския полуостров с най-вече доказани случаи на COVID-19. Сега обаче и Турция, и Румъния, и Сърбия са пред нея по този индикатор, като в Турция приказваме за над 42 000 случая, до момента в който в Гърция са под 2000 към тази заран.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 10 април "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР