Гърция е блокирана от национална 24-часова стачка по повод година

...
Гърция е блокирана от национална 24-часова стачка по повод година
Коментари Харесай

Национална стачка в Гърция по повод 1 г. от смъртоносната жп катастрофа

Гърция е блокирана от национална 24-часова стачка във връзка година от най-смъртоносната в историята на страната жп злополука, в която починаха 57 души.

Цялата страна е блокирана от стачка и митинги. Масови са демонстрациите в Атина, Солун и други градове. Протестите се провеждат от синдикатите с искане за по-високи заплати, връщане на спомагателни две годишни заплати, увеличение на заплащането за ексклузивен труд, повече средства за опазване на здравето и обучение.

В митингите вземат участие чиновници от държавния и частния бранш, пенсионери, безработни, лекари,учители и студенти, оповестява БНР.

Голямо е напрежението в страната във връзка годишнина от железопътната злополука. Камбаните на църквите бият в памет на починалите. Демонстрантите носят плакати " Няма да забравим и няма да извиним ". Искат наказателни присъди за отговорните и упрекват държавното управление, че съзнателно прикрива политически лица, виновни за злополуката.

В разследване на стачката е блокиран изцяло превозът. Не се движат влакове, кораби и градския превоз. Възстановиха самолетните полети по разпореждане на съда, който реши, че стачката в авиотранспорта е противозаконна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР