Гърците се отправиха днес към плажовете и парковете в момент,

...
Гърците се отправиха днес към плажовете и парковете в момент,
Коментари Харесай

Необичайно топло за януари време изкара гърците навън въпреки рестрикциите за COVID-19

Гърците се насочиха през днешния ден към плажовете и парковете в миг, в който в страната има необикновена за зимата топла вълна. Хубавото време даде опция на гърците да не помнят за малко от коронавирусните ограничавания, оповестява Българска телеграфна агенция.

В Атина, където за през днешния ден бяха планувани температури от 23 градуса по Целзий, хората отидоха на плажа, някои даже поплуваха в морето. Други пък се разходиха по крайбрежната алея, до момента в който полицията патрулираше и контролираше множеството.

В последните 50 години сходни високи температури за януари е имало единствено два пъти - 1987 година и 2010 година, показва Националната обсерватория в Атина. Някои поданици на столицата обаче споделят, че това не е обикновено и че предходната година по същото време си е било студено.

Според други обаче хубавото време е нещо положително, защото хората не могат да останат постоянно затворени и желаят да излязат на открито. Гърция е в частична изолираност от началото на ноември поради ковид. Хората би трябвало да носят маски на публичните места.

В петък рестриктивните мерки бяха разширени, включително и възбрана на обществените събирания най-малко до 18 януари. Средните температури за януари в Гърция всекидневно варират от под 0 до 5 или 10 градуса по Целзий, напомня Националната метеорологична работа. Но в този момент топъл фронт от Африка промени нещата и даже през днешния ден в Атина на едно място на припек бяха измерени 31 градуса по Целзий.

Очаква се топлият фронт да отстъпи в идните дни. За сметка на топлото време в Гърция, на други места в Европа има извънредно от десетилетия насам захлаждане - да вземем за пример в Испания, където снегът сковава страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР