Гърците плащат около 2500 евро, за да кремират близките си,

...
Гърците плащат около 2500 евро, за да кремират близките си,
Коментари Харесай

Гърците плащат 2500 евро, за да кремират близките си в България

Гърците заплащат към 2500 евро, с цел да кремират околните си, само че защото в страната няма крематориум, те са принудени да вършат това в София. Това предава скопската телевизия Pressing TV, представена от организация " Фокус ".
Очаква се в най-скоро време, съгласно гръцките медии, да стартира да действа първият крематориум в Гърция, който ще е благосъстоятелност на частна компания и ще бъде отворен в област Рицона, покрай остров Евбея.
Частната компания е получила нужните разрешителни за работа преди година, когато и стартира подготовката за построяването на постройката на крематориума и инсталирането на оборудването му.
Кремирането се чака да коства към 600 евро, а на година евентуално ще се правят към 10 000 кремации.
В последните години се загатваше, че община Атина ще отвори крематориум, като мястото за градежа му към този момент е било несъмнено, само че някои компании са блокирали процеса. Така гърците са били принудени да кремират умрелите си близки в чужбина, което съгласно гръцки сдружения коства към 2500 евро.
Най-близкият крематориум до Гърция е в София. Според гръцките медии годишно 4000 гърци биват кремирани в българската столица.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР