Гаргарата със солена вода може да намали броя на настанявани

...
Гаргарата със солена вода може да намали броя на настанявани
Коментари Харесай

Изследване: Гаргара със солена вода може да намали пациентите в болница с КОВИД-19

Гаргарата със солена вода може да понижи броя на настанявани в болница пациенти, инфектирани с КОВИД-19, сочат данни от ново изследване, представено от електронното издание " Юрикалърт ".

Резултатите от проучването бяха показани по време на годишната научна среща на американския Колеж по алергии, астма и имунология, извършен в Анахайм, щата Калифорния.

КОВИД-19 и последствията от него за здравето навлизат в четвъртата година, болните могат да търсят средства за възстановяване на респираторните признаци, с цел да не се постанова настаняване в лечебно заведение. Според новото изследване ниска и висока доза физиологичен разтвор наподобява е обвързван с по-малък брой хоспитализации спрямо контролни проучвания при инфекции със SARS-CoV-2 -вирусът, причиняващ КОВИД-19. Това е открил теоретичен екип с началник Себастиан Еспиноса.

Той описа, че сред 2020 година и 2022 година хора на възраст сред 18 и 65 години, с позитивен PCR тест за КОВИД-19, са определени на инцидентен принцип да се подложат на терапия с ниски или високи дози физиологичен разтвор в продължение на 14 дни. " Ниско и високодозовите солени разтвори се състоят надлежно от 2,13 грама и 6 грама сол в малко над 200 мл топла вода. Гаргарата и промивката на носа се правеха по четири пъти дневно ", изясни Еспиноса.

Първичните резултати от изследването включват периодичност и дълготрайност на признаците, свързани с инфекцията с SARS-CoV-2; вторичните са свързани с постъпване в болница, нужда от механична вентилация или гибел. В изследването не са взели присъединяване страдащи от хронична хипертония или участници в различен тип проучване. Доброволците, получили и ниски и високи дози физиологичен разтвор, както и тези от референтната група, са имали сходно равнище на имунизация.

В проучването се включват 55 души, като половината получат ниска доза от соления разтвор, а останалите - висока. Не са открити обилни разлики в първичните или вторичните резултати сред тези две групи. По време на изследването са следени и други 9398 лица с позитивен резултат за SARS-CoV-2 зараза, които са употребявани като контролната група.

Данните демонстрират, че броят на хоспитализациите при подложените на терапия с ниско (18,5%) и високодозов (21,4%) физиологичен разтвор е доста по-нисък, в сравнение с при референтната група (58,8%.) Не са регистрирани други обилни разлики в останалите резултати на участниците.

" Нашата цел беше да проучим промивките на носа и гаргарата с физиологичен разтвор за вероятно възстановяване на респираторните признаци, свързани с коронавирусна зараза ", изясни лекар Джими Еспиноса, съавтор на изследването. " Установихме, че и двете концентрации на физиологичен разтвор наподобява са свързани с по-ниски равнища на хоспитализация спрямо контролните групи при инфектирани със SARS-CoV-2. Надяваме се, че ще бъдат направени още изследвания за по-нататъшно проучване на тази връзка ", означават американските учени.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР