Гарет Саутгейт трябва да остане начело на националния отбор на

...
Гарет Саутгейт трябва да остане начело на националния отбор на
Коментари Харесай

Фабио Капело призова Гарет Саутгейт да остане селекционер на Англия

Гарет Саутгейт би трябвало да остане отпред на националния тим на Англия по футбол, в случай че усеща, че играчите са зад него, счита някогашният селекционер на отбора Фабио Капело, представен от организация " Ройтерс ".

Саутгейт призна, че е комплициран, обмисляйки бъдещето си след отпадането на Англия на четвъртфиналите на Световното състезание по футбол. " Трите лъва " претърпяха проваляне с 1:2 от Франция. Той изведе националния тим на страната до полуфиналите на Мондиал 2018 и финала на Евро 2020. Гарет Саутгейт води състава от 2016 година, а актуалният му контракт е до декември 2024-а.

Капело, който бе отпред на британския отбор сред 2007-а и 2012-а, похвали Саутгейт за свършената работа и има вяра, че експертът би трябвало да остане на поста, до момента в който футболистите са подготвени да го следват.

" Той свърши добра работа и събра в действителност добър, млад тим ", сподели 46-годишният италианец пред телевизия " Скай Спортс ".

" Решението дали да остане или да напусне. Това е негов проблем. Ако е сигурен, че играчите го следват, би трябвало да остане. Ако те не са с него, тогава би трябвало да напусне. Това е моята концепция. Той би трябвало свободно да вземе решението си ", продължи Фабио Капело.

" Гарет би трябвало да приказва с хората от футболната асоциация. Ако имат вяра в него, добре, само че в случай че - не, тогава сбогом ", добави още той.

Капело сложи под въпрос дали Хари Кейн е трябвало да извърши втората дузпа, която бе отсъдена в срещата с " петлите ".

" По време на кариерата си съм изпълнявал дузпи и съм пропущал, тъй като вратарят е играл с мен в предходните две години. Същото се получи и при Кейн след първата дузпа. При втората беше по-трудно. За мен това бе проблем. Мисля, че трябваше да изберат различен състезател ", разяснява Фабио Капело.
 Нов апел Саутгейт да остане отпред на Англия
Нов апел Саутгейт да остане отпред на Англия

Той идва от някогашния президент на ФА
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР