Гарет Бейл вече е най-резултатният футболист в историята на уелския

...
Гарет Бейл вече е най-резултатният футболист в историята на уелския
Коментари Харесай

Бейл стана голмайстор №1 на Уелс в дебюта на Гигс

Гарет Бейл към този момент е най-резултатният футболист в историята на уелския народен тим. Крилото на " Реал " (Мадрид) означи хеттрик за победа с 6:0 против Китай в контрола. Той към този момент има 29 гола в 69 мача за страната си.

Досегашното върхово достижение се държеше от легендата на " Ливърпул " Йън Ръш. Бившият нападател има 28 попадения в 73 мача в интервала сред 1980 и 1996 година Тревор Форд и Айвър Олчърч разделят третото място с по 23 гола.

Двубоят сред Уелс и Китай беше дебют за новия селекционер на британците Райън Гигс. Неговият тим не срещна никакви компликации на китайска земя. Много мощен мач за уелсците изигра и нападателят на " Бърнли " Сам Воукс, който се регистрира с два гола и две асистенции. Бейл пък добави едно голово подаване към трите си попадения.

За пръв път от 14 години футболист на Уелс отбелязва хеттрик в интернационален мач. На 18 февруари 2004 година роденият в Замбия Роберт Ърншоу се разписа три пъти при победа с 4:0 против Шотландия в контролна среща.

 Бейл стана голмайстор №1 на Уелс в дебюта на Гигс
© Reuters

Бейл откри резултата още в третата минута, а 18 минути по-късно добави второ попадение. Нападателят на " Бърнли " Сам Воукс повиши на 3:0 в 38-ата минута, а в заключителните секунди на първото полувреме полузащитникът на " Тотнъм " Хари Уилсън вкара за 4:0.

В 58-ата минута Воукс означи второто си попадение в дуела. Четири минути по-късно Бейл оформи крайния резултат. В оставащите половин час срещата се доигра в умерено движение.

Приятелският мач с Китай беше първи в кариерата на Гигс като старши треньор с непрекъснат контракт. В началото на февруари легендата на " Манчестър юнайтед " размени на поста сънародника си Крис Колман. Под негово управление " драконите " стигнаха до исторически полуфинал на европейското във Франция през 2016 година, само че не съумяха да се класират за международното в Русия.

Гигс има четири мача отпред на " алените дяволи " в края на сезон 2013-14, когато краткотрайно размени уволнения Дейвид Мойс. След това уелсецът остана в мениджърския екип като помощник на Луис ван Гаал. След идването на Жозе Моуриньо на " Олд трафорд " през лятото на 2016 година Гигс реши да напусне.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР