Гардът на Оклахома сити тъндър Ръсел Уестбрук подписа нов 5-годишен

...
Гардът на Оклахома сити тъндър Ръсел Уестбрук подписа нов 5-годишен
Коментари Харесай

Ръсел Уестбрук подписа най-скъпия договор в историята на НБА

Гардът на " Оклахома сити тъндър " Ръсел Уестбрук подписа нов 5-годишен контракт с отбора, на стойност 205 млн. $, заяви ESPN. Контрактът е най-скъпия в историята на НБА. Той ще влезе в действие от сезон 2018-19, a парите, които има обезпечени по сегашния си контракт, Уестбрук ще проработи общо 233 млн. до сезон 2022-23.

Агентът на баскетболиста Тад Фучър, който съставлява Wasserman Media Group и генералният управител на " гръмотевиците " Сам Прести са финализирали договорката в петък следобед. Идеята на двете страни е била да разгласят договорката в неделя на събитие на тима, само че Уестбрук се изпусна на подготовка в петък.

Here to stay and lead us #ThunderFWD!!! pic.twitter.com/PM0NFvXBSk
— OKC THUNDER (@okcthunder) September 29, 2017

Благодарение на новия групов контракт на играчите в НБА, Уестбрук има право като състезател деец да подпише удължение с пет години за общо 35% от тавана на заплатите в тима. Към оптималния му контракт от 205 млн. $ се прибавя и заплатата от 28 млн. $, която ще получи тази година. Само за сезон 2018-19, от който стартира да работи новата договорка, заплатата на гарда ще бъде 35.3 милиона.

" Ние сме извънредно щастливи да имам състезател, играч и човек като Ръсел, който носи нашия еип ", сподели Прести. " Да успеем да подпишем нов контракт и да го бетонираме като водач на тима е нещо необикновено. Той ще стартира своя десети сезон в Оклахома, а аз съм извънредно признателен на Ръсел, на неговото семейство, на нашия притежател за поддръжката, която показват към " Тъндър ".

Уестбрук също направи изказване към новия си контракт. Той увери всички, че няма друго място, на което желае да бъде в този миг. " Когато играеш в " Оклахома сити " ти играеш пред най-хубавите почитатели в света и аз нямам самообладание да дам всичко от себе си за тях ".

Why not? pic.twitter.com/kywu3n3hyi
— SportsCenter (@SportsCenter) September 29, 2017

Гардът беше определен за MVP на постоянния сезон в НБА, откакто записа исторически сезон. Той имаше приблизително по трипъл-дабъл с 31.6 точки, 10.7 битки и 10.4 асистенции на мач, като е едвам втория играч с сходно достижение. Общо през сезона Уестбрук записа трипъл-дабъл в 42 мача, с което счупи 55-годишния връх на Оскар Робинсън, който записа с един по-малко за " Синсинати роялс " през 1961-62 година

Лидерът на " Оклахома " направи и най-резултатния трипъл-дабъл със своите 57 точки, 13 битки и 11 асистенции в мача против " Орландо меджик ".

Новината за новия му контракт е основна, откакто през лятото " Оклахома сити " съумя да си подсигурява привличането на две огромни звезди – Пол Джордж и Кармело Антъни. От " Тъндър " считат, че с тази тройка могат да нарушат хегемонията на " Голдън стейт уориърс " в Западната конференция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР