Гардът на Хюстън Рокетс Кевин Портър-младши е арестуван за нападение, удушаване

...
Гардикът на Хюстън Рокетс Кевин Портър-младши е арестуван и обвинен
Коментари Харесай

Гардикът на Хюстън Рокетс Кевин Портър-младши е арестуван и обвинен в нападение и удушаване, след като се твърди, че е нападнал приятелката си в хотел в Ню Йорк.< /p>

23-годишният Портър е обвинен, че е ударил жената няколко пъти и е сложил ръце около врата й, съобщи полицията в понеделник. 26-годишната жена е откарана в болница с порезна рана на дясната страна на лицето.

Инцидентът е станал около 6:45 сутринта ET (10:45 GMT) в понеделник в Millennium Hilton близо до ООН в Манхатън, каза полицията.

„При пристигането служителите бяха информирани, че 26-годишна жена е получила разкъсна рана от дясната страна на лицето си и се оплаква от болка във врата си“, каза говорител на полицията, според ESPN.

„Предварителното разследване на място установи, че известно лице я е ударило няколко пъти по тялото й и е поставило ръцете си около врата.“

Жената, идентифицирана в новинарските репортажи като бивш играч на WNBA Kysre Gondrezick, беше отведена в болница, докато Портър беше задържан.

Те се бяха появили заедно на събитие в Седмицата на модата.

Ракетите и НБА

Портър, на 23 години, беше избран от първия кръг в Драфта на НБА през 2019 г. и игра един сезон за Кливланд Кавалиърс, преди да бъде продаден на Рокетс през януари 2021 г.

Ракетите и НБА пуснаха кратки изявления относно ситуацията с Портър.

„Ние сме в процес на събиране на информация около въпроса, включващ Кевин Портър младши“, се казва в изявление на Рокетс. „В момента нямаме повече коментари.“

Говорителят на НБА Майк Бас каза: „Офисът на лигата е в контакт с Хюстън Рокетс и е в процес на събиране на повече информация.“

Портър има средно 15,3 точки, 5,0 асистенции и 4,3 борби в 196 мача в кариерата си (146 титуляри) с Кливланд Кавалиърс (2019-20) и Рокетс.

Той подписа четиригодишно удължаване през миналия октомври на стойност до $82,5 милиона. Само неговата заплата от $15,9 милиона за предстоящия сезон 2023-24 е напълно гарантирана, според ESPN.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР