Гардът на Бостън Селтикс Маркъс Смарт се похвали, че опитът

...
Гардът на Бостън Селтикс Маркъс Смарт се похвали, че опитът
Коментари Харесай

Маркъс Смарт: Ембийд се опита да ми счупи ръката

Гардът на Бостън Селтикс Маркъс Смарт се похвали, че опитът и зрелостта му са предотвратили влизането му в разпра с центъра на Филаделфия 76ърс Джоел Ембийд, откакто двамата се сдърпаха при започване на второто полувреме в мача на откриването на сезона в Националната баскетболна асоциация.

Първото полувреме приключи 63:63, а единствено секунди след началото на второто Смарт и Ембийд влязоха в спор. Ръката на 190-сантиметровия Смарт се оказа сред двете на 213-сантиметровия Ембийд, който бе овладял под личния си панер една отскочила топка. Центърът на Филаделфия завъртя тялото си, което усука ръката на Смарт и той падна на земята. В този миг гардът на домакините протегна ръка и хвана Ембийд за глезена, което докара до рухване на земята на звездата на гостите. В този миг до Ембийд се появи и съотборникът на Смарт Джейлън Браун, а тримата трябваше да бъдат разграничени от съдиите и останалите играчи на терена.

За действието си Смарт получи техническо нарушаване, само че това като че ли възпламени " келтите " и в последна сметка те завоюваха мача със 126:117.

" Опитах се да взема битката. Това е баскетболно отиграване. Исках да открадна топката. Баскетболно отиграване. Но реферът наду свирката и ми отсъди фаул ", оплака се Смарт след мача.

" Играта спря, ръката ми взе още бе приклещена и Ембийд се опита да я счупи. Аз бях единственият, който получи техническо нарушаване. Всички видяха това ", добави определеният за " Защитник на годината " през предишния сезон баскетболист.

" Трябваше да не приказвам за случилото се, тъй като евентуално щях да бъда изпъден от игра. Щяха да ме санкционират за три-четири мача и да ме глобят. Но съм сърдит от обстоятелството, че единствено аз получих наказване. Аз съм актуалният " Защитник на годината ". Неприятно е, когато отношението към мен е такова. Но надраснах това. Преди щях да му счупя главата. Но в този момент демонстрирах зрялост. Забравям за този миг и не преставам напред ", приключи 28-годишният състезател.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР