Гарбине Мугуруса продължава най-тежкия период в своята кариера. Испанката няма

...
Гарбине Мугуруса продължава най-тежкия период в своята кариера. Испанката няма
Коментари Харесай

Без победа от септември: Ужасната серия на Мугуруса продължава


Гарбине Мугуруса продължава най-тежкия интервал в своята кариера. Испанката няма победа от края на септември, а отрицателната серия продължи с проваляне в първия кръг на WTA 250 шампионата в Лион.

Участващата с уайлд кард някогашна №1 в света загуби с 1-6, 4-6 от надарената чехкиня Линда Носкова. Мугуруса имаше своите шансове във втория сет, в който поведе с 3-0, само че до края на мача взе единствено още един гейм.

За Носкова следва мач с Маяр Шериф, която продължи напред след 6-2, 3-2 и отричане на Ана Конюх.

За Мугуруса пък търсенето на първа победа от повече от четири месеца ще продължи в Абу Даби, където ще би трябвало да премине през квалификациите.

Нейната последна победа бе над Деспина Папамихаил в първия кръг на шампионата в Токио през септември. Впоследствие тя загуби от Людмила Самсонова, както и от Кинуен Джан в Сан Диего.

Мугуруса нямаше победа и в Австралия. На двата шампионата в Аделаида тя отстъпи на Бианка Андрееску и Белинда Бенчич, а на Australian Open отпадна още в първи кръг след проваляне от Елизе Мертенс.

В първия ден от шампионата в зала в Лион имаше и две разочарования за домакините. Ализе Корне загуби с 4-6, 6-4, 1-6 от Камила Осорио, а Кристина Младенович бе покрай триумфа против Петра Мартич, само че в последна сметка позволи загуба в три сета – 6-3, 3-6, 5-7.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР