Гарбине Мугуруса (Исп, №5) надигра с 6:4, 6:4 Анет Контавейт

...
Гарбине Мугуруса (Исп, №5) надигра с 6:4, 6:4 Анет Контавейт
Коментари Харесай

Мугуруса спря серия на Контавейт

Гарбине Мугуруса (Исп, №5) надигра с 6:4, 6:4 Анет Контавейт (Ест, №8) и прекъсна серията й от 12. Така и двете не престават на полуфиналите на Финалния шампионат на WTA в Гуадалахара.
Контавейт завоюва първите си два мача в група Теотиуакан на конкуренцията и си бе осигурила първото място, до момента в който носителката на 2 трофеи от Големия шлем Мугуруса се нуждаеше от триумф, с цел да влезе измежду най-хубавите четири. Утре тя ще се изправи против Паула Бадоса (Исп, №10), която завоюва групата Чичен Ица. Така за първи път в историята в полуфиналите на заключителния шампионат в женския календар ще има две испанки. " Невероятно е, че остават четири тенисистки и две са испанки. Това единствено демонстрира страхотното равнище на тениса в Испания. Ще бъде забавен мач, исторически, а който играе по-добре, ще продължи към финала ", разяснява Мугуруса, която за първи път от дебюта си през 2015 година доближи полуфинал в шампионата на осемте най-хубави.
В другия мач от групата Каролина Плишкова (Чех, №4) обърна сънародничката си Барбора Крейчикова (№3) с 0:6, 6:4, 6:4 и също приключи с 2 победи, само че с по-лоша сетова разлика. Плишкова загуби 10 от първите 12 гейма, само че откри играта си и стигна до поврат.
Гази вечер последната полуфиналистка в директен конфликт ще дефинират Мария Сакари (Гър, №6) и лидерката в схемата Арина Сабаленка (Блрс, №2). Бадоса е несъмнено първа след 2 победи. Тя играе с Ига Швьонтек (Пол, №9), която бе с 2 загуби.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР