Гаранция на Тръмп е определена на 200 000 долара по делото за изборите в Джорджия

...
Съдия в Джорджия, който наблюдава делото за намеса в изборите
Коментари Харесай

Съдия в Джорджия, който наблюдава делото за намеса в изборите на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, определи гаранция от 200 000 долара (£157 000).

Г-н Тръмп и неговите 18 съобвиняеми трябва до петък следобед да се предадат на съд в Атланта.

Гаранцията гласи, че г-н Тръмп може да остане на свобода в очакване на процеса, стига да не се опитва да заплашва или сплашва свидетели.

Г-н Тръмп отрича 13 обвинения, включително рекет и неверни изявления.

"Ответникът няма да извършва никакви действия за сплашване на лице, за което е известно, че е съобвиняем или свидетел по това дело, или по друг начин да възпрепятства администрацията на правосъдието", се казва в съдебната декларация, публикувана в понеделник.

"Горепосоченото включва, но не се ограничава до публикации в социалните медии или повторно публикуване на направени публикации от друго лице в социалните медии“, се добавя в заповедта.

Г-н Тръмп също има забрана да извършва каквито и да е престъпления и може да има контакт само с другите съобвиняеми по делото с присъствието на адвокати.

Адвокатите на г-н Тръмп бяха видени в съда на окръг Фултън в Атланта по-рано в понеделник.

Според съобщенията те са били там, за да се срещнат с разследващи и да преговарят за условията на гаранцията.

Барикади бяха издигнати пред съда преди очакваното предаване на г-н Тръмп по-късно тази седмица.

Служители на правоприлагащите органи от офиса на шерифа на окръг Фултън, които обикновено осигуряват сигурността на съда, както и Службата на маршалите на САЩ и Тайните служби на САЩ, помагат за координиране на сигурността.

Офисът на шерифа каза в понеделник, че барикадите ще останат на място до събота. Обвиняемите имат време до 12:00 местно време (16:00 GMT) в петък, за да се предадат за обработка.

Първият бивш или действащ президент на САЩ бъде обвинен, г-н Тръмп е изправен пред три други наказателни дела.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР