Гарантирано е 15% увеличение на заплатите на служителите в Столичния

...
Гарантирано е 15% увеличение на заплатите на служителите в Столичния
Коментари Харесай

Над 500 млн. лева в бюджета за градски транспорт на София

Гарантирано е 15% нарастване на заплатите на чиновниците в Столичния градски превоз. Парите са планувани в икономическата рамка за превоз в плана за бюджет на Столичната община за 2024 година, осведоми кметът на София Васил Терзиев.

" Това е заложено в транспортната рамка. 15 милиона са от планове, за които са отпуснати безлихвени заеми от бюджета на общината и подлежат на възобновяване след верифициране. 17 милиона досега са заплащани от Столична община всяка година за защитата на метрото. Има ангажимент от страна на Министерството на финансите и на Министерство на вътрешните работи това да мине към бюджета на Министерство на вътрешните работи и нужните 37 милиона да бъдат покрити ", съобщи Васил Терзиев.

Столичната община възнамерява да обезпечи общо над 500 млн. лв. за действието на градския превоз, съобщи още Терзиев, като сумата е залегнала в показания по-рано план за бюджет на общината през тази година. В плана за бюджет на Столичния градски превоз ще има общо 505 милиона лв. за тази година. В препоръчаната финансова рамка е планувано и нарастване на заплатите на всички транспортни служащи.

Разговорите с Министерството на финансите са на финала, а оттова са декларирали подготвеност страната да поеме 17 милиона лв. за защитата на метрото от страна на Министерство на вътрешните работи.

Според заместник-кмета по превоза Илиан Павлов плануваните доходи от карти и билети за 2024 година са съвсем 250 милиона лв..

В бюджета на столицата са заложени още средства, с които в допълнение ще се усъвършенства градският превоз.

Вече се работи по разнообразни ограничения за обезпечаване на повече BUS-ленти и лимитирани трамвайни трасета, като следва да бъдат въведени и нови линии.

Разписанията ще бъдат синхронизирани, тъй че жителите да чакат по-малко по спирките.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР