Гаражът удари цената на двустаен. Големите подземни гаражи в София

...
Гаражът удари цената на двустаен. Големите подземни гаражи в София
Коментари Харесай

Гаражът удари цената на двустаен

Гаражът удари цената на двустаен. Големите подземни гаражи в София удариха цената на двустаен, сподели инспекция на „ Телеграф “ в уеб сайтове за недвижими парцели. Средната цена на този вид парцели е към този момент близо 30 000 евро, а квадратният метър върви приблизително по 1242 евро.
По-големите гаражи обаче,
които побират по две коли, се продават по 60-65 хиляди евро, за колкото може да се откри двустаен апартамент в краен квартал. Не липсват и разгласи за единични гаражи от 20 квадрата, за които притежателят желае цена от 50 000 евро. При това става въпрос за парцели в остарели блокове в крайни квартали.
При прегледа на обявите прави
усещане, че за последните три години гаражите са поскъпнали доста повече, в сравнение с жилищата.

Така да вземем за пример в „ Люлин “ при започване на 2020 година междинната цена на гаражите е била 9000 евро, а в този момент е към този момент 15 000 евро.
Това е нарастване с 67%.
Двустайните жилища в същия квартал за този интервал пък са поскъпнали единствено с 24% – от приблизително 42 000 евро на 52 000 евро.

Не липсват и разгласи за подземни и надземни паркоместа. Място в под земята паркинг върви по към 15-16 хиляди евро. Откритото паркомясто е малко по-евтино – към 11-12 хиляди евро. Има случаи откритите паркоместа да не са особено обособени като такива, а да се продават няколко квадратни метра на тротоара пред блока. Цената за такава
облага е много солена – 9000 евро.
Сред най-интересните разгласи е за 150 кв. м срутен гараж в кв. „ Банишора “, който обаче върви с имот 252 квадрата. Собственикът е оповестил цена като за тристаен апартамент ново строителство – 199 000 евро. Недостигът на паркоместа и повече от един лек автомобил на семейство трансформира гаражите в един от най-търсените недвижими парцели в София, разясняват цените брокери.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР