Гара де Норд - основната жп гара на румънската столица

...
Гара де Норд - основната жп гара на румънската столица
Коментари Харесай

Проект за 100 млн. евро преобразява една от най-важните сгради в Букурещ

" Гара де Норд " - главната жп гара на румънската столица Букурещ, ще бъде осъвременена в границите на извънредно огромен план, за който в този момент се търси реализатор, оповестява Romania Insider.

Държавната железопътна компания CFR разгласи начало на състезанието за първия стадий от работата, който включва обновяването на трите крила на сегашната постройка. Проектирането и реализацията би трябвало да се случват в границите на 55 месеца, а гаранционният период е заложен на 60 месеца.
 Няма да загубим евросредства по ремонта на Централна гара
Няма да загубим евросредства по ремонта на Централна гара

Това съобщи пред Money.bg ръководителят на „ Екип за ръководство на планове " в НКЖИ Ивайло Дженев

Историческата гара, която също така посреща и голямо количество жп трафик, за последно беше огромно ремонтирана в интервала 1997-1999 година
 Снимка 605027
Източник:

Сега в плана са заложени основаването на налична среда за хора с увреждания, възобновяване на историческия тип на някои детайли, отделяне на централно зелено пространство, нови вентилация и отопление, както и модернизиране на осведомителната система.

Проектът е на стойност 471,15 млн. леи или съвсем 100 млн. евро. За съпоставяне, ремонтът на Централна гара в София коства към 75 млн. лв., като към момента не престават някои действия по него.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР