Гангстерът Редуан Фаид, който преди три месеца зрелищно избяга от

...
Гангстерът Редуан Фаид, който преди три месеца зрелищно избяга от
Коментари Харесай

Франция хвана гангстер, избягал от затвор с хеликоптер

Гангстерът Редуан Фаид, който преди три месеца зрелищно избяга от затвор с хеликоптер, бе задържан през днешния ден в Северна Франция, съобщи Агенция Франс Прес.

Известният обирджия бе хванат в региона Оаз, северно от Париж, дружно с брат му Рашид и още двама членове на фамилията, съобщил полицейски източник.

След бягството на 1 юли

Полицията организира огромна издирвателна интервенция след бягството на 1 юли, при което двама тежко въоръжени съучастници на Фаид използваха димни гранати и ъглошлайфи, с цел да обхванат през вратите и да го качат на очакващия ги хеликоптер.

Фаид, който има голям брой присъди за въоръжени грабежи и по-рано също бе бягал от затвор, се измъкна от затвор, намиращ се на към 50 км. югоизточно от Париж.

Над 100 служители на реда бяха пратени да търсят 46-годишния мъж, който споделяше, че го въодушевяват кино герои като Тони Монтана от „ Белязаният “ и че разкрил призванието си на 12-годишна възраст.

При полицейската акция в ранните часове през днешния ден в град Крей за били конфискувани оръжия.

Фаид, който избяга от затвор през 2013 г и бе хванат 6 седмици по-късно, излежаваше 25-годишна присъда за обир през 2010 година, при който беше погубен полицайка.

 Редуан Фаид, който на 1 юли избяга от затвор с хеликоптер.

При бягството му на 1 юли двама негови съучастници похитили хеликоптера, откакто се показали за искащи да се научат да ръководят машината и наредили на ужасения инструктор първо да вземат още един съизвършител, а по-късно се отправили към пандиза.

При идването водачът насочил машината към двора за разходки. Двама от облечените в черно и въоръжени бандити хвърлили димни гранати, след което проникнали в залата за рандеву, където Фаид разговарял с брат си.

По-късно управляващите откриха хеликоптера на към 60 км. от пандиза. Пилотът бил вътре, пребит и бил откаран в болница в потрес. Бегълците поели по-нататък с коли, които сменяли по пътя си.

Фаид за малко да бъде хванат на 24 юли, когато бе разпознат в кола, отказала да спре за полицейска инспекция северно от Париж. Автомобилът бе открит по-късно в под земята паркинг на мол, като в багажника му имало експлозиви.
Фаид се ражда в оскъдно семейство, има 11 братя и се захваща с незаконна активност от млади години, като на 6 години краде от супермаркет количка със сладкиши. А на 12 открива своето предопределение - грабежите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР