Ганаецът Бърналд Текпетей все повече се превръща в основна фигура

...
Ганаецът Бърналд Текпетей все повече се превръща в основна фигура
Коментари Харесай

В Германия: Шалке сбърка с продажбата на Текпетей

Ганаецът Бърналд Текпетей от ден на ден се трансформира в съществена фигура в състава на Лудогорец.

25-годишното крило е изиграл 15 турнирни дуела през този сезон, в които е осъществил 8 гола. Той игра и в конфликта за Суперкупата против Левски, извоюван след осъществяване на дузпи.

В евротурнирите бе употребен от наставника Анте Шимунджа в общо 13 дуела - 5 в Шампионската лига и 8 в Лига Европа. Той осъществя при домакинската загуба с 1:2 против Динамо Загреб в ШЛ.

Текпетей, който за жалост не попадна в листата на „ Черните звезди “ за Мондиала в Катар, дойде от Шалке 04 през 2020-а година, в началото чартърен, а година по-късно „ орлите “ откупиха правата му. Сега в Германия регистрират, че това е било много неверен ход от страна на „ кралскосините “.

„ Сделката несъмнено може да се дефинира като отрицателна “, написа немският уебсайт „ derwesten.de “.

„ Той първо бе предан чартърен в Разград, само че пред 2021-а ле продаден за 900 хиляди евро. Тогава прехвърлянето бе считан като добър. Но в този момент? Сега ганаецът освен усъвършенства качествата, които познавахме, само че стартира да показва и голмайсторски такива – нещо, което в този момент липсва на Шалке. През предишния сезон вкара 10 гола в българското състезание, а през този продължи с цялостна пара – 8 попадения и 3 асистенции в 15 срещи. В България има всичко – игрово време и почитание, нещо, което не получи в Гелзенкирхен. И се чака да направи още по-добър трансфер “, проучват в Германия.

В последните дни се появи информация, че нидерландският гранд Фейенорд се интересува мощно от Текпетей и може да извади към 3 милиона евро за правата му през януари. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР