Гана - някога рекламирана като новаторска история за икономически успех

...
Гана - някога рекламирана като новаторска история за икономически успех
Коментари Харесай

Как централната банка на Гана загуби 5 милиарда долара за една година

Гана - в миналото рекламирана като новаторска история за стопански триумф в Африка - е изправена пред невиждана финансова рецесия.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > Тази седмица стотици протестиращи излязоха на улиците в столицата Акра, призовавайки шефа на Банката на Гана и двамата му заместници да подадат оставка поради загубата на към 60 милиарда ганайски седи ($5,2 милиарда; £4,3 милиарда) през финансовата 2022 година.

Демонстрацията, наречена #OccupyBoG, беше водена от опозиционната партия Национален либерален конгрес (NDC).. Протестиращите, облечени в червени ризи, шалове и барети, скандираха песни и държаха транспаранти – на някои пишеше „ Спрете грабежа, ние страдаме “.

Опозицията твърди банката печата нелегално пари, с цел да отпуска заеми на държавното управление, което води до обезценяване на валутата и осакатяваща инфлация.

Той също по този начин подлага на критика банката, че е похарчила повече от $762 000 за вътрешни и задгранични пътувания, 87% нарастване по отношение на миналата година, и $250 милиона за нов офис постройка. Опозицията споделя, че тези числа са записани при вътрешен одит.

NDC упрекна шефа на централната банка, доктор Ърнест Адисън, в неблагоразумие и неприятно ръководство. И до момента в който банката беше упреквана в неприятно ръководство в предишното, загуба от подобен мащаб е невиждана.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР