Гамбия нареди във вторник на вносители и магазини да преустановят

...
Гамбия нареди във вторник на вносители и магазини да преустановят
Коментари Харесай

Десетки смъртни случаи на деца накараха Гамбия да спре продажбите на сироп с парацетамол

Гамбия подреди във вторник на вносители и магазини да преустановят продажбите на всички марки сироп с парацетамол, до момента в който държавното управление проверява подозрителна връзка сред лекарството и гибелта на десетки дребни деца, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Миналия четвъртък ръководителят на здравната работа на западноафриканската страна заяви, че е почнало следствие след внезапно увеличение на случаите на остри бъбречни увреждания измежду деца под петгодишна възраст в края на юли.

Регулаторният орган по медикаментите съобщи, че няма задоволително данни, които да оправдават генерална възбрана на сиропите с парацетамол - болкоуспокояващо средство, което постоянно се употребява за намаление на температурата при деца.

Децата са страдали от признаци, включващи неспособност за уриниране, тресчица и повръщане, които бързо са довели до бъбречна непълнота.

Комисията не назова съответни марки, само че уточни, че някои проби са били изпратени в чужбина за инспекция на качеството.

Миналата седмица представители на Световната здравна организация обявиха, че по-вероятно става дума за зараза, породена да вземем за пример от нечиста вода, само че подчертаха, че има доста въпроси без отговор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР