Гамата от професионални графични ускорители на AMD съвсем скоро ще

...
Гамата от професионални графични ускорители на AMD съвсем скоро ще
Коментари Харесай

AMD представи професионалния ускорител Radeon Pro WX 8200

Гамата от професионални графични ускорители на AMD напълно скоро ще бъде допълнена с адаптера Radeon Pro WX 8200, обявен в границите на конференцията SIGGRAPH 2018. В основата на устройството стои 14-нм кристал Vega 10 в настройка с 56 изчислителни блока (Compute Units). А по характерности, тя припомня на гейминг графичните карти Radeon RX Vega 56, получили заводски овърклок.


AMD Radeon Pro WX 8200 се нарежда като решение за необятен набор от задания, в това число и за 3D моделиране, работа с медиасъдържание и CAD-приложения. Той би трябвало да се конкурира с адаптерите Nvidia Quadro P4000 и P5000.



На разположение на устройството са 3584 поточни процесора, работещи на периодичност до 1500 Mhz в динамичен овърклок. „Суровата“ изчислителна мощ на ускорителя при интервенциите с цифри при единична акуратност (FP32) е 10,8 Терафлопа.

Памет подсистемата е показана от два 4-гигабайтови HBM2 модула с 2048-битова шина и ефикасна периодичност от 2 Ghz, с пропускателна дарба на равнище 512 Gb/s.



Отвеждането на топлината се прави от двуслотов охладител с центробежен вентилатор. Предполага се, че има и изпарителна камера в основата на радиатора. Допълнителният източник на зареждане се свързва посредством 8 – и 6-пинови конектори PCI-E Power, а номиналното равнище на TDP е 230 Вата. За извеждане на изображението може да се употребяват четири врата Mini DisplayPort 1.4.



Предварителните поръчки за графичния адаптер AMD Radeon Pro WX 8200 стартират през днешния ден, а целесъобразната му цена е $999. Доставките на видеокартата ще стартират през идващия месец.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР