Галисия, провинция в северозападната част на Испания, забрани пушенето по

...
Галисия, провинция в северозападната част на Испания, забрани пушенето по
Коментари Харесай

Галисия забранява пушенето на обществени места заради Covid-19

Галисия, провинция в северозападната част на Испания, забрани пушенето по улиците и на публични места, като кафенета, с цел да предотврати разпространяването на ковид, а мярката може да бъде разширена и в останалата част на Испания.
Мярката влиза в действие през днешния ден и се ползва за места, където няма разстояние от най-малко два метра сред хората, сочи формален документ, оповестен от районното държавно управление.
Галисия, провинция с население от 2,7 милиона души, сега има 827 души инфектирани, което е с 87 повече по отношение на предния ден.
Мярката беше препоръчана на районното държавно управление от екип от лекари, профилирани в предварителната защита на ковид след среща през вчерашния ден. Те считат, че тютюневият пушек крие висок риск от разпространяване на ковид.
„ Когато пушите цигари или употребявате електрически цигари на публични и открити места, в това число на тераси, това може да бъде изключение единствено в случай че когато и да е има разстояние от два метра от други хора “, се споделя в документа. Такива пространства би трябвало да са задоволително огромни, че в нито един миг не може да се понижи предписаното разстояние сред пушача и минувача или пушача и други лица.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР