Галина Захарова остава единственият кандидат за наследник на Лозан Панов

...
Галина Захарова остава единственият кандидат за наследник на Лозан Панов
Коментари Харесай

Галина Захарова е единственият кандидат за председател на ВКС |

Галина Захарова остава единственият претендент за правоприемник на Лозан Панов като началник на Върховния касационен съд. Мандатът на Панов изтича на 10 февруари. А през днешния ден бе последният период за номинации за ръководител на Върховен касационен съд.

По закон право да издигат претенденти имат най-малко трима от членовете на Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет, правосъдният министър и Пленумът на Върховен касационен съд, който към този момент издигна Захарова. Тя и от служебния министър на правораздаването Янаки Стоилов. 

Писмено предложение до Пленума на Върховен касационен съд за кандидатурата на Захарова е направено на 14 октомври от съдиите от Търговската гилдия на Върховен касационен съд. В, че " правораздавателната активност на арбитър Захарова се отличава с отлична професионална подготовка, изчерпателност, праволинейност, безпристрастност, почтеност и мощно проявено възприятие за правдивост, които, съчетани с богатия ú административен опит, положителната ú работа в екип и безспорния ú престиж измежду сътрудниците, дават съображение " да създадат предлагането.

Така процедурата продължава. Тя планува Висш съдебен съвет да изслуша Галина Захарова и да организира гласоподаване на 14 януари 2022 г.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР