Галина Георгиева бе избрана за член на СЕМ от квотата

...
Галина Георгиева бе избрана за член на СЕМ от квотата
Коментари Харесай

Делян Пеевски превзел и СЕМ според БСП

Галина Георгиева бе определена за член на Съвет за електронни медии от квотата на Народното събрание.

Изборът стана следващата разграничителна линия сред ръководещи и съпротива. Стигна се до там, че в коридорите на Народно събрание левите намесиха името на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Съвет за електронни медии си е добре , установи Вежди Рашидов. По-важно е каква власт му даваме, акцентира той. Според него Съвет за електронни медии би трябвало да стане контролиращ и регулаторен орган с повече права, а не да е орган за назначение на шефове.

Александър Симов от Българска социалистическа партия пък се заяде, че изводът от днешното гласоподаване е, че Делян Пеевски завладява и Съвет за електронни медии.

Движение за права и свободи и ГЕРБ още веднъж демонстрираха своята коалиция и настаниха в Съвет за електронни медии следващият претендент, комфортен за Пеевски, следващият претендент, комфортен за статуквото, посочи той.

Цензурата тържествува изцяло , счита социалистът.

Отговорът на Движение за права и свободи не закъсня. Израз на висша политическа беззащитност е изявлението на опозицията, че Галина Георгиева е комфортна за Пеевски , нападна Велислава Кръстева.

Доказателство за това бил опитът да се измиват ръцете с сътрудника й Пеевски . Когато Българска социалистическа партия търпят политически неуспех, го правели.

Галина Георгиева е бакалавър по стопанска система от Университета за национално и международно стопанство (УНСС). Има професионален опит в медийни и телекомуникационни компании.

Към сегашния миг работи в сдружението за групово ръководство на авторските и сродните им права ПРОФОН.

Другият претендент бе Ия Петкова-Гурбалова, издигната от Българска социалистическа партия, само че тя не получи нужния брой гласове.

Припомняме, че според Закона за радиото и малкия екран медийният регулатор се състои от петима членове, от които трима се избират от Народното събрание и двама се назначават от президента.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР