Галерия Арт Маркони във Варна представя изложбата живопис на Антон

...
Галерия Арт Маркони във Варна представя изложбата живопис на Антон
Коментари Харесай

Варненската галерия Арт Маркони представя Мама и аз на гости на една изложба на Антон Антонов

Галерия " Арт Маркони " във Варна показва изложбата живопис на Антон Антонов " Мама и аз на посетители на една галерия ".

Откриването е от 18.30 часа на 20 юли (четвъртък) . Експозицията ще може да бъде прегледана до 6 август.

Антон Антонов, като се изключи че е виртуоз с палитрата, умее и да опитомява думите. Дава им онази специфична сила, която ги разтваря в душата. Винаги с голямо наслаждение и неспокойствие чакам анонса за следващата му галерия. Вече 10 години, неговото посещение е запазена марка за месец юли. Всяка галерия е съпроводена от малко, прочувствено и доста поетично показване, което вкарва в тематиката, на която е подчинил живописните си разсъждения.

„ Гледам, по какъв начин в ласката на остарялото кресло сме се сгушили аз и мама. Вече и в този момент знам, че времето не стопира, ние единствено роним трохите на нашата споделеност някъде по друмищата. Този кратковременен проблясък на единство се оказва стеснен да сбере в себе си целия живот в едно – нейният и моят. Викът търси необятното. Крехка резистентност. Преминаване.

Колчем пъти посягах към листа или платното да рисувам мама, постоянно в това същото остаряло кресло, не подозирах, че в действителност постоянно съм бил в тези случаи и оттатък статива, отвъд, че съм рисувал нашия сборен облик някъде край креслото. Креслото е към този момент празно и аз с печална ведрина сръбвам истината за това, че както тогава, по този начин и в този момент, сме били дружно и тя ме е носила в себе си.

Тази картина е моята топла любов към майка ми. Тя няма претенцията да постанова смислов порядък в изложбата. Тя е персонална. Както са персонални и останалите картини. А тях съм ги рисувал, до момента в който мама продължава да ме носи в себе си. И както всяко персонално признание, в избран миг, можеш да го споделиш с другари. ”

Антон Антонов е роден на 28 юни 1962 година в София. Детството му минава в Дряново, където приключва междинното си обучение в локалната гимназия „ Максим Райкович ". Завършва „ Живопис " във ВТУ „ Св. Св. Кирил и Методий " във Велико Търново. Първата му независима галерия е през 1989 година в Сливен. От 10 години, всеки юли гостува със независима галерия в изложба „ Арт Маркони ”, Варна.

Майсторът на четката има независими изложения в Полша, Португалия, Италия, Словакия, Съединени американски щати, в дом „ Витгенщайн " във Виена – Австрия, в Париж.

Живее и работи в Дряново.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР