Galaxy Digital, мениджър на дигитални активи, отчете нетна загуба от

...
Galaxy Digital, мениджър на дигитални активи, отчете нетна загуба от
Коментари Харесай

Galaxy Digital отчeте загуба от $1 милиард за 2022 г.

Galaxy Digital, управител на цифрови активи, регистрира чиста загуба от $1 милиард за 2022 година Компанията се сблъска със обилни насрещни ветрове заради невиждани макроикономически събития през предходната година.

Според основния изпълнителен шеф на Galaxy Digital, Майк Новограц – компанията е съумяла да преодолее най-лошото от крипто мечия пазар и към момента е постоянна.

Въпреки загубите , Новограц изрази убеденост в тактиката за развиване, бизнеса и екипа на сдружението. Той съобщи, че 2022 година е била формираща година за Galaxy Digital и компанията е съумяла да се възползва от стратегически благоприятни условия, с цел да построи оперативните си бизнеси за бъдещето.

Компанията регистрира чиста загуба от $287.8 милиона през четвъртото тримесечие на 2022 година, което е фрапантно намаляване по отношение на същия интервал от миналата година, когато сдружението регистрира чистата облага от $521.3 милиона.

Загубата се дължи основно на неосъществени пазарни оценки на вложенията от портфолиото на компанията . Това значително се дължи на пазарните условия, които засегнаха крипто промишлеността през 2022 година Въпреки загубите, Galaxy Digital остава оптимист за бъдещите си вероятности и опциите, които предстоят.


 


Новограц разяснява и положението на стопанската система, заявявайки, че съгласно него тя се е насочила към криза. Той допусна, че крипто активите като Биткойн и Етериум могат да се възползват от несъразмерното отпечатване на пари от страна на държавното управление.

Коментарите на Новограц отразяват възходящите настроения измежду вложителите, че криптовалутите могат да служат като хедж против инфлацията и икономическата неустановеност.

Въпреки загубите, Galaxy Digital генерира почти $150 милиона доходи преди процедурата по облагане с налози от началото на годината до момента, а към 24 март 2023 година компанията към момента има мощна ликвидна позиция. Новограц остава оптимист за бъдещето на Galaxy Digital и на криптопазара като цяло.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР