Гълъб Донев най-вероятно ще остане премиер в следващото служебно правителство,

...
Гълъб Донев най-вероятно ще остане премиер в следващото служебно правителство,
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Не Пеканов, а Гълъб Донев ще е следващият премиер

Гълъб Донев най-вероятно ще остане министър председател в идващото служебно държавно управление, научи Lupa.bg от източници, близки до „ Дондуков ”2. Президентът Румен Радев към този момент приготвя идващото държавно управление, защото е ясно, че възможностите за кабинет с мандат на Българска социалистическа партия са съвсем нулеви. Спряганият за поста вицепремиер Атанас Пеканов, чието име обикаля медиите към този момент повече от седмица към този момент остава неактуално. Възможно е обаче той да оглави втория кабинет за 2023-а, в случай че и идващите избори не излъчат ръководство на страната.   

Според източниците ни, Радев е удовлетворен от политиката на служебния кабинет и салдото, който Донев съумява да поддържа на " Дондуков " 1 в трагичната обстановка и по тази причина е подготвен да повери и по-нататък премиерския пост на любимеца си. Президентът поддържа доста положително съгласие с Донев, който към този момент се вслушвал във всичките му заръки.   

Преди дни, самият Донев отхвърли опцията да продължи да бъде министър-председател в длъжностен кабинет след този. Той изясни, че с него не са водени диалози по тематиката.

Аз съм извънредно виновен към работата, която правя за това да работи Министерският съвет в екип, да взема решение най-наболелите проблеми на българските жители, развиването на България. Факт е и днешното събитие – ние предложихме една тактика за развиване на електроенергийния бранш с един небосвод от 30 години. Така че, не ни е боязън от значимите решения, само че с изключение на значимите и стратегически решения, решаваме и ежедневните проблеми на българските жители, разяснява Донев.

Вчера, на Атанасовден, Донев направи любопитно изявление, като връчи подарък на Пеканов послучай именния му ден. Той сервира изненадата си на съвещанието на Министерски съвет. 

" Пожелавам ти нещо, което ще ти е потребно във всеки един миг в житейския ти път, без значение дали си вицепремиер или министър председател. Бъди здрав и пази името си от коментатори ", пожела Донев и сервира на Пеканов бяло пликче с подарък във връзка празника. 

" Благодаря, господин министър председател, благодаря, сътрудници, поисквам на всички нас триумфи за България ", отвърна весел Пеканов, като одобри подаръка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР