Гагов беше независим кандидат, подкрепен от БСП. Белишки е от

...
Гагов беше независим кандидат, подкрепен от БСП. Белишки е от
Коментари Харесай

Изборът на кмет на Панагюрище е обявен за недействителен от съда

Гагов беше самостоятелен претендент, подсилен от Българска социалистическа партия. Белишки е от ГЕРБ. Предмет на жалбата на Белишки бяха нарушавания в 15 секции. Бюлетините от 14 комисии бяха преброени от движимости лица в Панагюрище, а от секционна изборна комисия в Попинци бюлетините бяха преброени в правосъдната зала.

 

По делото е изслушана и призната съдебно-техническа експертиза, която след оглед на място от две движимости лица, наново е преброила действителните, недействителните бюлетини, както и бюлетини " Не поддържам никого ", като са установени разлики, прецизира Българска телеграфна агенция.

Съдът е открил основни нарушавания на изборния развой, които са съображение да разгласи за нереален резултата от изборите. Сред тях са неспазени инструкции на Централната изборна комисия (ЦИК) за окомплектоване на изборни бумаги и прибирането им в чувалите, погрешно пакетиране на чувалите, непопълнени документи, неверно попълнени и поправяни протоколи. Съществени са такива нарушавания, при недопускане на които изборният резултат би бил друг, т.е. водещи до смяна на изразената воля от гласоподавателя, показват магистратите.

Общинската изборна комисия в Панагюрище би трябвало да заплати сумата от 990 лева, представляваща направените в производството съдебно-деловодни разходи за хонорари за движимости лица.

Решението предстои на обжалване с касационна тъжба пред Върховния административен съд в 7-дневен период от съобщаването му на страните. От Българска социалистическа партия обявиха, че ще апелират решението на Административния съд в Пазарджик.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР