Гафовете на Столична община по затлачилия се от 2 години

...
Гафовете на Столична община по затлачилия се от 2 години
Коментари Харесай

Столична община панически ще кредитира ремонта на Западен парк

Гафовете на Столична община по затлачилия се от 2 години ремонт на Западен парк не престават. Зам.-кметът по околната среда Десислава Билева желае “зелена светлина” от Столичния общински съвет(СОС) за незабавно разпределяне на 3.5 млн. лева безлихвен заем от софийския бюджет за обновяването на Западен парк, видя Mediapool в дневния ред на идното в четвъртък съвещание на СОС. До изключителната мярка се стига откакто преди седмици стана ясно, че строителното министерство е глобило с 2.5 млн. лева Столична община за проблеми с европроекта, по който се реализира ремонтът на парка.

Защо е незабавен заемът?

Зам.-кметът изяснява, че междинни заплащания с европари за ремонта на парка могат да се случат до 90 дни от датата на постъпване на настояването пред Управляващия орган на стратегия “Региони в растеж”.

" В тази връзка поражда риск от неспособност за съблюдаване на периодите за заплащане по подписаните с изпълнителите контракти ", акцентира Билева в претекстовете си. Тя прецизира, че поради нуждата от осъществяване на междинни и дефинитивни заплащания по подписаните контракти и " с оглед сполучливото привършване на плана " са нужни спомагателни средства от 3.5 млн. лева с Данък добавена стойност от бюджета на Столична община.

Билева прибавя, че отпуснатият краткотраен безлихвен заем ще бъде възобновен на бюджета на Столична община след превеждане на средствата по европрограмата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР