Гаел Монфис може да е на 37 години, но изживява

...
Гаел Монфис може да е на 37 години, но изживява
Коментари Харесай

Стокхолм: Монфис срази втория поставен и ще играе първи 1/2-финал от близо 2 години насам!

Гаел Монфис може да е на 37 години, само че изживява втора тенис младост през последните няколко месеца и още веднъж играе най-хубавия си тенис, откакто въобще мъчно печелеше мачове при започване на годината. Днес французинът затвърди отличната си форма от началото на ATP 250 надпреварата в Стокхолм и надделя своя съотечественик Адриан Манарино, който прави доста мощна година и завоюва трофеите в Нюпорт и Астана. Двамата ветерани изнесоха първокласно тенис шоу и борбата беше доста оспорвана, само че " Ла Монф " прояви малко по-голяма непоклатимост в решителните моменти и се наложи със 7:5 7:6(3), класирайки се за своя първи 1/2-финал от предишния януари, когато завоюва купата в Аделаида.

2011 champ Gael Monfils gets a very good win over Adrian Mannarino 7-5, 7-6(3) to reach in Stockholm his first ATP semifinal in 21 months.
— José Morgado (@josemorgado)
Надлъгването стартира още от началните минути, а дългите разигравания се трансфораха в константа. Манарино се стремеше да разнообразява играта и постоянно променяше темпото на точките, до момента в който Монфис беше прекомерно въздържан и това докара до пробив в интерес на втория подложен. Бившият член на топ 10 незабавно усети, че би трябвало да промени своята тактика и го видяхме да работи все по-свободно, като ускоряваше с лекост топката от своя обичан форхенд и рибрейкът не закъсня.

По-нискоранкираният тенисист се трансформира в познатата стена от дъното на корта и постоянно разминаваше съперника си, който от време на време прекомерно спекулираше с излизанията си на мрежата и десетият гейм донесе сетбол в интерес на Монфис. Левичарят се отърси от отрицателната серия, в която беше влезнал и изравни при 5:5, единствено че шоуменът на международния тенис не спираше да пласира фамозни контра отигравания и в последна сметка нямаше потребност от изиграването на тайбрек, тъй като " Ла Монф " осъществя втори пробив в последния вероятен миг, с цел да се поздрави с триумф в първия сет.

Офанзивата на 2-кратния 1/2-финалт от Шлема не спря дотук и можехме ясно да забележим разликата в ударите на двамата, като международният номер 24 изглеждаше прекомерно мек в ударите си, а Монфис беше задоволително бърз да се оправя с неговите къси диагонали и се откъсна напред с 4:1. Манарино надалеч не се беше предал и вкара в приложимост своите къси топки, които бяха толкоз майсторски изпълнени, че даже бързоногият парижанин нямаше отговор за тях и този път фактически се стигна до тайбрек.

Там тогавашният номер 6 влезе в серия от 4 следващи точки, обръщайки резултата от 2:3 до 6:3 и се възползва още от първия си мачбол. Утре 11-кратният ATP първенец ще излезе в спор за място на финала против един всред " щастливия губещ " Томаш Махач и сърбина Ласло Джере.

MONFILS RETROUVE UNE DEMI-FINALE

Gael Monfils confirme son retour en forme et élimine son compatriote Adrian Mannarino à Stockholm pour atteindre sa première demi-finale depuis 21 MOIS.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР