Гаел Монфис имаше летящ старт на сезон 2022-ра, когато спечели

...
Гаел Монфис имаше летящ старт на сезон 2022-ра, когато спечели
Коментари Харесай

Да пропуснепш напълно умишлено Аустрелиън Оупън 2023: Странният ход на Гаел Монфис

Гаел Монфис имаше летящ старт на сезон 2022-ра, когато завоюва откриващата за годината конкуренция в Аделаида и след това доближи четвъртфиналната фаза на Аустрелиън Оупън, където беше спрян от Матео Беретини. В хода на годината обаче французинът се сблъска на няколко пъти с травми, последната от които пристигна на Мастърса в Монреал през август, като от този миг насам не сме виждали Ла Монф в игра, а съгласно изказването, което направи гордият татко, на който преди по-малко от два месеца дружно с половинката му Елина Свитолина им се роди първото дете, то няма да го следим на корта и при започване на 2023-та.

Световният номер 52 разяснява, че главната му цел в тениса към този миг е да играе на олимпийските игри в Париж през 2024 година и е подготвен на всичко, с цел да я реализира. Монфис се намираше на 20-ата позиция в класацията на АТР преди да се контузи злополучно в Монреал, като е взел привидно странното решение да не взе участие на АО и шампионатите, които го предшестват, с концепцията да може да получи " предпазен ранкинг ", за който отговаряш на изискванията, в случай че отсъстваш най-малко шест месеца от кортовете, за бъдещите си провокации в Тура.

" Мисля, че знаете, има предпазен ранкинг, който влиза в приложимост, когато не играеш шест месеца. Аз знам и с цел да го взема, не би трябвало да вземам участие на Аустрелиън Оупън, което и моето решение. 2023 е значима година за мен, сезон на преход, при който би трябвало да преодоля травмите и още веднъж да бъда конкурентноспособен, с цел да съумея да се класирам за Олимпиадата в Париж 2024. Не желая да пропусна Игрите, те ще бъдат последните в кариерата ми. Надявам се, че 2024 няма да е заключителната ми година в тениса, а може би тази след нея ще бъде. Преди всичко ще кажа, че желая да играя до 40-годишна възраст, само че всичкото време, което извозвам с щерка си, фактът, че мисля повече за нещата, това, може би, значи, че ще се състезавам по-малко. " - споделя намерено носителят на 11 АТР трофеи.

" Аз бях отвън кортовете в последните няколко месеца, като се възстановявах от травмата - скъсана фасция, която получих през август по средата на мача си, а видеото от случката можете да откриете на доста места онлайн по какъв начин преди 10 000 фенове си нараних крайници. Също по този начин имам това, което се споделя калцанелна шпора, подобен късметлия съм! Очевидно е супер разочароващо - изключително при обстоятелството, че се намирах в доста добра форма и изиграх някои от най-хубавите си мачове при започване на сезона, които ме изведоха и до 20-ото място в международната класация. Радвам се, че имам шанса да съм заобиколен от толкоз невероятни лекари, които вършат всичко допустимо, с цел да съм на линия и в оптимално положение за идната година. " - разяснява 36-годишният французин във връзка контузията си, която получи в осминафиналите на Мастърса в Монреал.

Източник: TennisMajors

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР