Гаденето и повръщането са един от най-честите симптоми, които се

...
Гаденето и повръщането са един от най-честите симптоми, които се
Коментари Харесай

Странни причини да ви се гади

Гаденето и повръщането са един от най-честите признаци, които се демонстрират както при деца, по този начин и при възрастни. Най-лошото е, че са присъщи за доста и все разнообразни положения, което прави установяването на произхода на гаденето по-трудно. Вижте някои непредвидени аргументи да ви се гади.

Мигрена

Силното главоболие може да провокира световъртеж, замъгляване на зрението и чувство за гадене и предпочитание за повръщане.

Хранително отравяне или нетърпимост

Едно от първите неща, които човек си мисли, когато му се пригади е какво е ял и дали не е от храната. Напълно допустимо е. Ако обаче забележите, че казусът се повтаря при консумация на избрана храна, може да сте отключили хранителна нетърпимост, назадничавост или алергия.

Стрес

Стресът също е извършител на гадене, колкото и необичайно да звучи. Повишените равнища на хормони на напрежението в тялото могат да провокират главоболие, замаяност, гадене, загуба на вкус или предпочитание за преяждане. Това се следи най-често в резултат на високите равнища на кортизол.

Хормони на бременността

Независимо дали знаете дали сте бременна или не, гаденето може да е признак точно на това. Ще разберете, в случай че е съпроводено от нетърпимост към миризми или промени в обонянието и усета, отмалялост, зацапване, главоболие.

Пътуване

Ако пътувате в автомобил или аероплан и стартира да ви се повдига, не се тормозете – повода съвсем сигурно е в ритмичното клатене. Дори да не ви се е случвало преди, постоянно има първи път.

Медикаменти

Приемът на някои медикаменти може да провокира стомашно-чревна нетърпимост и гадене. Най-често се следи при банкет на противовъзпалителни, болкоуспокояващи, някои антибиотици и медикаменти срещу диария./az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР