Габровски отказа да съобщи каквито и да е номинации за

...
Габровски отказа да съобщи каквито и да е номинации за
Коментари Харесай

Проф. Габровски не каза кой от ГЕРБ го е поканил за премиер, обеща да говори с всички за бъдещ кабинет

Габровски отхвърли да заяви каквито и да е номинации за персоналния състав на проектокабинета си. Отказа и да разяснява кой го е поканил за министър-председател, откакто няма никакъв опит в държавното ръководство и самичък призна, че постоянно до момента е отказвал предложения да влезе в политиката.

 

Габровски очерта само профила на възможните си избраници за министри:

" Ще разчитаме повече на професионализъм, които са отдалечени от партийните структури и са известни със своята експертиза в разнообразни общности ", сподели неврохирургът пред публицисти след края на срещата си с Румен Радев.

" Вратите ще бъдат отворени към всички ", отговори той на въпроса от кои партии ще търси поддръжка. Целта ще е " да се премине от едно кресчендо и забележима за всички неефективна борба към разговор и търсене на допирни точки ".

Медикът дефинира самичък себе си като " консенсусна персона " - еднообразно далечен от партийните централи, само че " имащ добър разговор с всички партии ", без да прецизира повече елементи по въпроса какви политически договаряния е водил. Досега Габровски беше зам.-председател на Българския лекарски съюз и началник на Клиниката по неврохирургия в " Пирогов ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР